Annons
Nyheter

Kvinna trillade från andra våningen på lasarettet

En kvinna i 80-årsåldern klättrade på tisdagsmorgonen ut genom ett fönster på Ystads lasarett och trillade ner från andra våningen. Hon landade i ett buskage och ådrog sig en höftfraktur. Olyckan ska nu Lex Maria-anmälas.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2008

- Vi har påbörjat en utredning för att ta reda på hur det här kunde hända, säger chefsläkare Christer Walfrid på Ystads lasarett.Han träffade kvinnan igår efter olyckan och han säger att hon efter omständigheterna mår bra, men av förklarliga skäl har ont i höften.Christer Walfrid kan i nuläget inte förklara hur olyckan kunde ske. Sjukhuset håller på att skriva en anmälan enligt Lex Maria, så som vårdinrättningar är skyldiga att göra när olyckor inträffar. Därefter är det socialstyrelsen som utreder ärendet.

- Det är ingen tvekan om att det här ska anmälas. Det är viktigt att vi får reda ut händelsen så att vi kan vidta åtgärder så att det inte händer igen, säger Christer Walfrid.Anmälan kommer att skickas in senare den här veckan.  Carl Johan Engvall

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons