Annons
Nyheter

Kungen körde för fort

Kung Carl Gustav körde fort i sin gula Porsche hem från Karlskoga på söndagen. Hur fort det gick är oklart. Men enligt vittnen ska kungaparet ha varit uppe i 150-160 kilometer i timmen. Det skriver Aftonbladets nätupplaga.
Nyheter • Publicerad 19 april 2004
Kung Carl Gustav.
Kung Carl Gustav.Foto: 

Hovets presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg medger för Aftonbladet att kungen körde i snitt 120 på en 110-väg. Hon hänvisar till säkerhetspersonalens uppgifter. Trots fortkörningen blir det inga rättsliga konsekvenser för kungen. Han kan inte åtalas för brott och därmed inte heller bli av med körkortet. Enligt regeringsformen, en av våra grundlagar, kan vår regent inte åtalas för något brott alls. Den omdiskuterade färden inleddes på söndagskvällen sedan kungafamiljen avslutat en heldag på en racerbana vid Karlskoga. Inne i Karlskoga noterade två vittnen den gula sportbilen och att kungen satt vid ratten, enligt Aftonbladet. Vittnena följde efter Porschen som åtföljdes av tre BMW-bilar. Färden fortsatte österut på E18. - De körde otroligt snabbt, de låg i 150-160 och körde om hela tiden. Det var kungen som drog och de andra bilarna hade svårt att hänga med, säger ett av vittnena till Aftonbladet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons