Annons
Nyheter

Kumlarymlingarna gripna

De tre Kumlarymlingarna greps vid 23-tiden på torsdagskvällen i centrala Örnsköldsvik. Ingen människa skadades vid aktionen.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2004

Efter gripandet överlämnades de tre fångarna, som fritogs i söndags, till kriminalvården. De skulle under natten placeras i häkte eller på någon sluten anstalt. - Det var en insats som gjordes av vårt eget folk i samarbete med Nationella insatsstyrkan som vi kallade upp från Stockholm. De kom till Örnsköldsvik vid sjutiden på kvällen, sade Jan Brusell, presstalesman för polisen Västernorrland, till TT. Han uppger att polisen under dagen fått ett tips om att de tre skulle finnas i Örnsköldsvik. Därefter följde spaning som pekade ut en lägenhet i centrala Örnsköldsvik. Efter en tids avspärrning kom två av rymlingarna ut och kunde gripas odramatiskt. Tillsammans med dem greps ytterligare en man och en kvinna. De anhölls natten mot fredagen efter förhör misstänkta för skyddande av brottsling, berättar vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland. - Vi tror att kvinnan har haft en relation till mannen som greps, och att han i sin tur har en relation till rymlingarna, säger Jan Brusell. Lägenheten där rymlingarna vistades har spärrats av och en teknisk undersökning kommer att genomföras. En bil som de kan ha färdats i har tagits i beslag. De tre rymlingarna avvek från Kumlaanstalten i söndags i samband med en uppseendeväckande fritagningsaktion. Trion avtjänade långvariga fängelsestraff för grova rån och narkotikabrott. De betraktas som farliga. Spaningarna efter dem har förts på bred front med bland annat skärpt gränsövervakning och kontroller av adresser runt om i landet. Tidigare under torsdagen sattes vägspärrar upp vid bron över Stora Bält och färjeläget i Rödbyhamn i Danmark, sedan en passagerare på färjan Helsingborg-Helsingör trott sig känt igen en av de efterlysta brottslingarna. Passagerarna i en utpekad bil visade sig dock vara två svenska kvinnor som inte hade något att göra med den efterlyste.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons