Annons
Nyheter

Köpmän uppmanas försvåra för pyroman

Köpmän och privatpersoner i Ystad uppmanas nu att hålla rent runt varuintagen och runt fastigheterna. Det är den senaste tidens bränder i Ystad som fått räddningstjänsten och Köpmannaförbundet i kommunen att göra gemensam sak mot den eller de personer som på kort tid satt eld på flera fastigheter.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2004

- Det är helt uppenbart att det finns en hotbild mot byggnader i Ystad och allting som kan bidra till att försvåra för den här typen av människor är givetvis bra. Det säger Mats Hammar, inre befäl vid polisen i Ystad. Genom att minska tillgången på brännbart skräp runt fasaderna hoppas man kunna minimiera riskerna för att fler bränder ska anläggas i staden. Från polisens sidan understryker man att man inte kan låsa utredningsarbetet kring den person som under tisdagen hördes av poliserna i samband med bränderna i Ystad. - Man måste ju ha klart för sig att det här - inte minst genom alla skriverierna - också kan inspirera andra att tända på, säger Mats Hammar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons