Nyheter

Konstnären till fots

Hur framtiden ser ut för konststuderande Jens Fröberg vet han inte. Men han vill inte bo där andra bor. Helst vill han dra iväg på vandring.
Nyheter • Publicerad 18 november 2008
Jens Fröberg.
Jens Fröberg.Foto: 

I nästan ett halvår var Jens Fröberg ute till fots. Han tog ledigt från Konsthögskolan i Göteborg och vandrade från Rügen till norra Spanien. När han kom hem till Sverige och började skolan igen hade något hänt.

- Innan målade jag mycket landskap. Nu målar jag mest abstrakt, berättar han.

Han går nu tredje året på konsthögskolan. Vad han ska göra när fjärde och sista året är över vet han inte. Kanske ger han sig ut på vandring igen. Kanske tillsammans med flickvännen som kommer från Sydkorea.

- Jag träffade henne under vandringen. Hon reste med cykel.

Om Jens Fröberg vinner kulturstipendiet har han lösa planer på att själv köpa sig en riktigt bra cykel. Han gillar att ta sig runt för egen maskin.

Tror du att du kommer flytta tillbaka till Trelleborg sen?

- Nej. Jag vet inte var jag ska bo. Men jag är helt säker på att jag inte vill bo i Trelleborg eller Göteborg. Jag måste bo på landet.

Förutom konst är skrivandet ett intresse. Jens Fröberg har alltid hoppat mellan de olika uttryckssätten.

- Jag har olika intressen i olika perioder. Man tröttar på något och hoppar på något annat, säger han.

Sofia Bergström sofia.bergstrom@allehandasyd.se
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.