Annons
Nyheter

Konstnär: Var ska man få pengarna från?

Konstnären Elsie Skoog, aktiv i kulturföreningen Gränsgång med 116 medlemmar, ställer sig frågande till en satsning på ett kulturhus i Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2004

- Det rimmar illa med tanke på att Axel Ebbes konsthall är stängd under hela vintern, säger hon. Elsie Skoog har ännu inte tagit del av kulturnämndens beslut att ställa sig positiv till spi:s motion om ett kulturhus. Men hon är fundersam över förslaget. - Vi har ju Trelleborgs konferenscentrum och Malmrossalen samt ishallen. Jag har inget emot ett kulturhus i sig. Men var ska man få pengarna från när man snålar på medel till verksamheten? undrar hon. - Hur kan detta genomföras när vi kulturarbetare jämt får höra att det är brist på pengar till kulturen? fortsätter hon. Ulf Söderstrand, bildlärare på Bastionskolan och aktiv i Trelleborgs kulturliv, blir nyfiken på planerna på ett kulturhus. - Jag säger aldrig nej till kultur. Satsningarna på kultur behöver förstärkas. Men samtidigt vill jag veta hur det ska finansieras. Rent spontant är det svårt att avgöra hur realistiskt det här projektet är, säger han. Söderstrand tycker att det ska skjutas till ytterligare medel till kulturprojekt i kommunen. - Intresset och inflyttningen till Trelleborgs kommun är större än någonsin. Därför måste såväl skola som kulturliv bli en spjutspets. Men samtidigt ska man betänka att det hela tiden måste finnas pengar kvar till verksamhet när man väl satsat på nya byggnader, säger Söderstrand.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons