Annons
Nyheter

Kommunens väl får stöd av revisorer

Kommunens Väl har länge jobbat för att Tomelilla skall anställa en kommunchef och införa en mer sammanhållen kommunförvaltnings struktur.Och nu får de medhåll av bland annat kommunrevisorerna.
Nyheter • Publicerad 17 april 2002

I sin granskningsrapport föreslår kommunrevisorerna också att en kommunchef med uppgift att vara chefernas chef tillsätts. Chefen är tänkt att vara chef för kommunförvaltningen och ha ett samlat ansvar för beredning och verkställighet. I sitt remissvar uttrycker Knut-Åke Pehrsson (kv) också sin glädje över revisorernas förslag att inrätta en kommunledningsförvaltning och en sammanhållen ekonomi- respektive personalavdelning. -Det känns mycket bra att våra synpunkter, som vi framfört under många år, fått stöd hos kommunens revisorer och KOMREV så att en diskussion om förändring har kommit igång, säger Knut-Åke Pehrsson. De föreslagna förändringarna är ett första steg mot en mer tidsenlig organisationsstruktur där man skiljer på politiskt förtroende och verksamhetsansvar. Kommunen är ett komplext företag med avancerade värderingar. 1000 anställda och en omsättning på cirka 400 miljoner kronor kräver en sammanhållande kraft över mandatperioderna. Kommunens väl har Svedalamodellen som förebild. Där är kommunfullmäktige det enda beslutande organet. De har speciella utskott som bereder fullmäktiges ärenden och som verkställer de beslut som fullmäktige tagit. Kommunalrådet väljs också av kommunfullmäktige sedan varje parti nominerat sin kandidat.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons