Annons
Nyheter

Kommunen lovar lägre buller

Tomelilla kommun lovar att göra något åt det höga bullret på Västervångens förskola.Det framgår av kommunens svar till arbetsmiljöinspektionen som ställt en rad krav på Tomelilla kommun efter att ha besökt förskolan.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2002

För att sänka ljudnivån ska barnen förmås att vara tystare. Eller, som det heter i kommunens skrivelse: "Personalen kommer genom pedagogiska insatser i vardagen att motivera och lära barnen vikten av en tystare och lugnare inomhusmiljö". Dessutom ska fastighetskontoret montera så kallade ljudabsorbenter i vissa rum på förskolan. Även luftkvaliteten behöver förbättras, enligt vad man kommit fram till. Av den anledningen ska aktiviteterna på förskolan anpassas efter antalet barn, framhåller förvaltningschefen Staffan Brisfors. Under våren ska ventilationen ses över. Problem med en generellt för hög ljudnivå och dålig luftkvalitet på någon avdelning gör att antalet barn ska "frysas" på nivån som rådde i december förra året. Överinskrivningar i fjor på grund av en ökande kö till barnomsorgen gjorde att arbetsmiljöinspektioen på nytt började att intressera sig för miljön på Västervången. Två av avdelningarna på förskolan har också för varmt. Som högst uppmättes 24,4 grader. Därför ska också inomhustemperaturen sänkas något. Senast i mitten av maj ska uppföljningar göras av såväl den psykosociala som den fysiska arbetsmiljön, enligt Tomelilla kommuns besked till arbetsmiljöinspektionen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons