Nyheter

Kommunen erbjuder 80 sommarjobb

En första inblick i arbetslivet och samtidigt en chans för kommunen att locka ungdomar till den offentliga sektorn. Det ger de 80 sommarjobben som ungdomar, 16-18 år, nu kan söka hos Tomelilla kommun.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2002

Lönen är densamma, 38 kronor i timmen, och jobben är lika många som i fjol. - Arbetsförmedlingen står för 20 platser och kommunen tycker att det här är så viktigt att man bidrar med 60 platser till, säger Jonas Ekelund, projektledare för Datorteket inom kommunens Utvecklingscentrum. Det handlar om treveckorsperioder. Platserna som kommunen erbjuder finns inom olika delar av kommunens verksamhet. Det är allt från parkarbete till vårdjobb samt de traditionella som badvakt eller hjälp på turistbyrån. - Lite nyare är det att vi söker några datahandledare som har kurser för pensionärer under sommaren, säger han. Det är tredje året nu och har fungerat mycket bra hittills. Kommunen är den i särklass största arbetsgivaren i Tomelilla, men det anses ju inte så flashigt att jobba här. Därför är det extra viktigt att ungdomarna får komma ut och se hur det är. Omdömena om de olika arbetsplatserna brukar också vara positiva, även om de flesta tycker att lönen kunde vara bättre. - Många skriver att det varit mer positivt än de trodde. Att de haft mycket bra handledare och att det varit trevligt på jobbet. Vi brukar få in dubbelt så många ansökningar som vi har platser och då får lotten avgöra. De som kan söka sommarjobben ska fylla 16 år i år, men får inte ha fyllt 18 år när man börjar arbeta. Ansökningarna ska vara inne senast 3 april.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.