Annons
Nyheter

Kommunals strejk över

Kommunals strejk är slut. Båda parter har skrivit under avtalet, uppger Kajsa Tirén, pressekreterare på Kommunförbundet.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2003

Efter två dagars intensiva förhandlingar har parterna enats om ett nytt löneavtal för Kommunals medlemmar. Det nya avtalet är tvåårigt, och gäller retroaktivt från den 1 april i år. Det innebär också en tydlig satsning på personal inom vård och omsorg. Under det första avtalsåret blir det ett femprocentigt påslag för grupperna vårdpersonal inom hälso- och sjukvård, äldre- och handikappomsorg. För övriga grupper blir det ett påslag på 2,6 procent som lägst. Under 2004 prioriterar man barnskötare och dagbarnvårdare, repsktive skötare inom landstingen, genom att ett utrymme på fem procent beräknas på lönseumman. För övriga grupepr blir det då en höjning på två procent. Lägsta nivån, den så kallade 19-årslönen, höjs till 13 000 kronor i månaden. Från 1 april nästa år blir lägstlönen för arbetstagare med yrkesförberedande gymnasieutbildning 14 000 kronor.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons