Annons
Nyheter

Knutbypastorn häktad för medhjälp

Den 32-årige pingstpastorn i Knutby häktades på fredagen av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2004

Häktningsförhandlingarna mot honom startade vid 13-tiden. Salen fylldes snabbt av åhörare och medier. Åklagare Elin Blank krävde att mannen ska häktas för mord och mordförsök alternativt medhjälp till brotten. Han motsatte sig häktningen genom sin advokat Ola Nordström. Häktningsförhandlingarna skedde bakom stängda dörrar. TT har tagit del av paragraf sju-undersökningen av den 26-åriga kvinnan som först greps och som sedan en tid tillbaka sitter häktad misstänkt för mordet i Knutby. Den visar att hon kan misstänkas ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid tiden för mordet samt när hon undersöktes. En paragraf sju-undersökning är en mindre rättspsykiatrisk undersökning. Den 26-åriga kvinnan, som först greps och som sedan en tid tillbaka sitter häktad misstänkt för mordet i Knutby, lider av en allvarlig psykisk störning. Det visar den paragraf sju-undersökning som blev offentlig på fredagen, rapporterar Radio Uppland. En paragraf sju-undersökning är en mindre rättspsykiatrisk undersökning.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons