Annons
Nyheter

Knutbymisstänkta begärs häktade

(Uppdaterad 15.30) Den 26-åriga kvinna som greps i onsdags misstänkt för inblandning i mordet i Knutby i Uppland begärdes på torsdagen häktad vid Uppsala tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2004

Hon misstänks för medhjälp till mord och försök till mord alternativt stämpling till dessa brott. Häktningsförhandlingen mot kvinnan hålls i tingsrätten klockan 16 på torsdagen. De båda misstänkta fick också på torsdagen sina försvarare utsedda av tingsrätten. Advokat Roger Häggquist försvarar kvinnan och advokat Ola Nordström mannen. När paret greps sade de sig inte vilja ha någon advokat. Åklagare Elin Blank kommer senare på torsdagen att begära mannen häktad misstänkt för mord och försök till mord alternativt medhjälp till dessa brott. Hon räknar med att häktningsförhandlingen mot honom hålls på fredagen. "Det är av praktiska skäl som jag begär mannen häktad lite senare, säger Elin Blank till TT." Hon vill inte kommentera vad som sker i utredningen. "Nu vill vi ha arbetsro. Vi fortsätter med förhör och det vi jobbat med tidigare, säger hon." Enligt åklagaren har inga förhör med de misstänkta hållits på torsdagen och polisen har inte heller hittat mordvapnet, en revolver. De tre barnen till den mordmisstänkte mannen har tillfälligt fått ett nytt hem. Lars Persson som är distriktsnämndens ordförande i Knutby vill inte närmare redogöra för hur eller var barnen tagits om hand. "De är akut omhändertagna, säger han bara." Vad som sedan ska hända med dem är oklart. "Det får eventuella utredningar utvisa. För dagen är det alldeles omöjligt att ha någon uppfattning, säger Persson." Enligt honom har familjen aldrig tidigare varit uppe till behandling i någon kommunal nämnd. Det yngsta barnet föddes 1999. Samma år dog mamman - mannens första hustru - i badkaret i familjens villa.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons