Annons
Nyheter

Knarksmugglare flydde i panik

Med tolv—tretton säckar av växtdrogen kat i bilen kom 31-åringen åkande över Öresundsbron. När han närmade sig betalstationen på den svenska sidan och såg att tulltjänstemän fanns på plats, vände han plötsligt sitt fordon och körde i rasande fart och mot färdriktningen tillbaka mot Danmark.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2008

Händelsen utspelades på lördagsförmiddagen på Lernacken utanför Malmö. De svenska tulltjänstemännen satte efter honom — på rätt sida av bron — och dansk polis larmades. Då polisen fick stopp på smugglarbilen i höjd med Köpenhamn/Kastrups flygplats, försökte 31-åringen fly till fots men fångades in.Mannen, som bor i Danmark, är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikasmuggling och grov vårdslöshet i trafik.För de ordinarie bilisterna på bron blev mötet med katsmugglaren en skräckupplevelse. Åtskilliga ringde larmnumret 112.Påtagligt många smugglare av just drogen kat har den senaste tiden fått panik när de mött tullpersonal på den svenska sidan av Öresundsbron och försökt smita med sina bilar. I regel har det slutat med att de har gjort en oförsiktig manöver, kört av vägen och ändå åkt fast.Vid ett tillfälle tidigare i år körde en katsmugglare på en kvinnlig tulltjänsteman på Lernacken.Kat är en rätt mild narkotikatyp. Det består av färska blad som missbrukarna tuggar. Den nedre gränsen för grovt smuggelbrott är 200 kilo.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons