Annons
Nyheter

Klubb Allan blev musikhus för alla

Klubb Allan ska leva kvar. Det lovade socialdemokraterna inför valet förra året. Det höll några månader. Efter årsskiftet gick den anrika - och enda - musikklubben för ungdomar i Trelleborg i graven. Föreningen hade inte kraft nog att driva det vidare.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2003

Nu har ABF tagit över huset och gjort om det till ett musikhus där ambitionen är att folk i alla åldrar ska samsas. - Helt ärligt går jag inte dit längre. Jag har inte hört att det är något bra band som ska spela där, säger Sarah Thörnqvist, en av de ungdomar som var flitiga besökare av Klubb Allan. - Till Allan gick man för att höra ett bra band och träffa roliga människor som man bara hittade där. Nu är det ju nånting helt annat, vad jag vet. Alternativet, säger hon, för ungdomar i övre tonåren är att ta sig in till Malmö. - Där finns ju Kulturbolaget, men ofta är det 20-årsgräns och svårt att komma in. Musikföreningen Allan lever fortfarande kvar och ordnade i augusti några konserter under Mikaelifesten. - Men Mikaeli är inte samma sak, det är ju bara ett speciellt tillfälle en gång om året.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons