Annons
Nyheter

Klart med rektor på Tryde skola

Kristina Josbrant, tidigare lärare på skolan i Tryde, blir rektor för den nya friskolan som till hösten startar i den kommunala skolans lokaler i Tryde.
Nyheter • Publicerad 25 juli 2003

- Jag har vait lärare i Tryde under ett år, berättar den nya rektorn. Hon är 33 år, trebarnsmamma och bördig från Norrbotten. Hon blev färdig lärare 1994. Familjen är bosatt i Stora Köpinge. - Men den mesta tiden på skolan kommer jag att vara lärare och undervisa, säger hon. Tryde skola kommer att vara inriktad på områden som natur, kultur och miljö. De grundläggande kunskaperna i exempelvis läsning är viktiga, enligt Josbrant. - Det är viktigt att eleverna får en bra bas, säger hon. Ingrid Nilsson, aktiv i friskoleföreningen, tycker att det är positivt att Kristina Josbrant kan fortsätta på skolan, nu som rektor. Förutom Kristina Josbrant kommer ytterligare två lärare att undervisa på skolan. Det är ännu inte klart vilka de övriga lärarna blir. Men att få tag på lärare har inte varit något problem, enligt Ingrid Nilsson. - Vi har haft över 50 sökande till de tre tjänsterna, säger hon. Inom kort får friskoleföreningen tillträde till skolan. - Då drar vi igång och snickrar och målar, säger Ingrid Nilsson. Skolan får omkring 40 elever. Det blir elever från förskola upp till och med tredje klass. En del elever från Tryde har ändå valt att gå i skolan i Köpingebro, trots att Tryde inte blir utan skola till hösten. Den nya friskolan kommer också att få ett fritidshem, i början av terminen i kommunal regi och sedan tar friskolan över ansvaret för verksamheten, enligt Ingrid Nilsson.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons