Nyheter

"Klart kvinnor blir griniga en gång i månaden"

Såg nyligen en helt underbar engelsk reklamfilm som vi alla borde begrunda: "En kvinna sitter i ett kontorslandskap med ett åskmoln ovanför huvudet. Det är en dag då inget fungerar; det där viktiga pappret är borta, datorn kraschar, häftapparaten hakar upp sig, till och med pennan slutar fungerar.
Nyheter • Publicerad 6 april 2004

Hon tar sin handväska och springer bryskt mot toaletten, på vägen stöter hon till två män som konverserar vid vattenautomaten. Den ena får vatten över hela skjortan och konstaterar lakoniskt att det måste vara "den tiden på månaden". Kvinnan springer in på toaletten, ställer upp handväskan på handfatet. Varje månad får ju kvinnor en plågsam påminnelse om att de är just kvinnor. Men kvinnan tar inte fram en binda. Hon tar upp sitt lönebesked. Klart att svenska kvinnor blir griniga en gång i månaden; nu är det 2004 men ännu tjänar de bara 83 procent av vad svenska män får i lönekuvertet." Visst är det dags för krafttag och förändring? Eric Sundström, ordf. S-studenter

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.