Nyheter

Klart ja till import av arbetskraft

Gör det lättare för medborgare i länder utanför EU att arbeta i Sverige. Det tycker kommunstyrelseordförandena i två av tre svenska kommuner. Det skriver tidningen KommunAktuellts nätupplaga.
Nyheter • Publicerad 20 april 2004

tidningen har fråga ordföranderna för kommunstyrelserna i de svenska kommunerna "Bör det bli lättare för arbetssökande från länder utanför EU att få arbetstillstånd i Sverige". Två av tre säger alltså ett klart jag på den frågan. 21 procent av de tillfrågade vill enligt enkäten inte göra det lättare och 13 procent har svarat att de inte vet. Mest positiva till arbetskraftsinvandringen är moderaternas kommunalråd (86) följt av centern (72) och socialdemokraterna (53). Det är viktigt att notera att svaren bör tolkas med försiktighet. Bland annat eftersom många betonar betydelsen av att först sätta redan arbetslösa i landet i arbete. Fotnot: 180 av 290 tillfrågade har svarat på enkäten.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.