Annons
Nyheter

Kikki och Magnus i final

Comebacken lyckades. Kikki Danielsson gick till final i Melodifestivalen, tillsammans med Magnus Carlsson. - Det här trodde jag inte på, jublade hon efter segern i Karlstad
Nyheter • Publicerad 26 februari 2006
"Det här trodde jag inte på", jublade Kikki Danielsson efter lördagskvällensframgång. Foto: Maja Suslin / SCANPIX Code 60080
"Det här trodde jag inte på", jublade Kikki Danielsson efter lördagskvällensframgång. Foto: Maja Suslin / SCANPIX Code 60080Foto: 

Hon kom tillbaka till Melodifestivalen efter några tunga år i privatlivet. Men hon behövde inte tvivla på att hon hade fansen kvar. I Melodifestivalens andra deltävling fick hon folkets gensvar och gick vidare till finalen i Globen.

- Det här är underbart! utbrast hon när segern var klar.

Annons

Kikki Danielssons traditionella schlager "I dag och i morgon" gick hem hos publiken och för tv-publilken märktes det knappast att det var några år sedan hon stod på de stora scenerna.

- Jag var inte så nervös. Men det var fruktansvärt att sitta och vänta på rösterna, sade Kikki.

Hon blev ändå det första finalklaranamnet programledaren Lena Philipsson läste upp. Då var det värre för Magnus Carlsson som fick vänta till allra sista ögonblicket innan hans låt "Lev livet!" proklamerades vara finalklar.

- Vilken nervpärs, det var det värsta jag har varit med om! Och jag har varit med om en del, sade Magnus Carlsson efter tv-sändningen.

Första gången

Magnus Carlsson, som ställer upp i tävlingen för sjätte gången på sju år, kan sin schlagerhistoria och visste att det här var första gången han gått direkt vidare till en final, sedan deltävlingarna infördes i Melodifestivalen 2002.

- Vad tror du jag är så lycklig för?! Tack Gode Gud!

Niclas Wahlgrens ballad "En droppe regn" och latinopoplåten "Mi amore" med Velvet kom på delad tredje plats och gick till Andra chansen. Niclas Wahlgren var mycket överraskad.

- Jag är så glad, överväldigad. Det här är fantastiskt. Jag har inte vågat tro någonting utan bara försökt göra så bra jobb som möjligt.

För Velvet-sångerskan Jenny Petersson, som tidigare varit körsångerska i Melodifestivalen, betyder platsen i Andra chansen mycket:

Annons

- Jag älskar ju det här, så det är ju underbart. Jag hoppas att det här innebär väldigt mycket, för jag är på G, sade hon med ett stort leende.

Melodifestivalens deltävling i Karlstad bjöd på ett rejält favoritfall när segertippade Östen med resten missade finalen och bara blev sexa. Det förvånade många experter. Det kan bero på att det bara kom in drygt 306 000 röster till tv-sändningen, jämfört med nästan dubbelt så många, 585 000, förra veckan. Krocken med sändningarna från vinter-OS i andra SVT-kanalen kan ha spelat in och berövat bland annat Östen med resten många röster.

Mikael Forsell/TT Spektra

mikael.forsell@ttspektra.se

Fakta/Melodifestivalen

Andra deltävlingen i Karlstad

Till final:

+ Kikki Danielsson: "I dag och i morgon"

+ Magnus Carlsson: "Lev livet!"

Till Andra chansen:

Annons

+ Velvet: "Mi amore"

+ Niclas Wahlgren: "En droppe regn"

5. Sonya: "Etymon"

6. Östen med resten: "En kaka till kaffet"

7. Pablo Cepeda: "La chica de la copa"

8. Elephantz: "Oh yeah"

Fotnot: SVT offentliggör inte den inbördes ordningen mellan ettorna och de delade treorna.

306 074 samtal kom in till telefonomröstningen

Fakta/Melodifestivalen 2006 hittills

Klara för final:

Annons

+ Andreas Johnson: "Sing for me"

+ Linda Bengtzing: "Jag ljuger så bra"

+ Kikki Danielsson: "I dag och i morgon"

+ Magnus Carlsson: "Lev livet!"

Till Andra chansen:

+ Electric Banana Band: "Kameleont"

+ Magnus Bäcklund: "The name of love"

+ Velvet: "Mi amore"

+ Niclas Wahlgren: "En droppe regn"

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons