Annons
Nyheter

Känd krögare är ny konsul

Advokaten och krögaren Anders Cederberg på Brösarps Gästgifveri har fått ytterligare en titel - konsul. Det är Svenska Calvadosambassaden som utsett Cederberg till sitt sändebud med titeln konsul i Brösarp.
Nyheter • Publicerad 2 april 2003

Diplomet och utmärkelsen har överlämnats av Valdemar Kuuttanen, Malmö, ambassadör för Calvadosambassaden, som har sitt säte på Yxtaholms slott i Sörmland. - En av våra uppgifter är att årligen premiera den mötesplats som generöst tillhandahåller mat, miljö och atmosfär för att rätt avnjuta en äkta Calvados, säger Kuuttanen. Till Årets Glädjekälla har ambassaden enhälligt utsett Brösarps Gästgifveri. - Det är roligt att vi uppmärksammas, säger Anders Cederberg, som har ett 30-tal årgångscalva på krogen, från 1948 till 1983. Den nye konsuln tar gärna ett glas calva för att förbättra matsmältningen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons