Nyheter

Kanada vann OS-guld i damishockey

Kanadas hockeydamer fick revansch för finalförlusten i Nagano 1998 genom att vinna guldmatchen mot USA i Salt Lake City med 3-2 under natten till fredagen, svensk tid.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2002

I en mycket jämn match kom segermålet när Jayna Hefford sköt in 3-1 när bara en sekund återstod av den andra perioden. Knappt fyra minuter före slutsignalen reducerade USA genom Karyn Bye, men närmare än så kom aldrig hemmalaget - trots att laget bara drog på sig sex utvisningar, jämfört med 13 för motståndarna. Kanada har vunnit samtliga sju världsmästerskap som spelats sedan 1990, men förlorade överraskande mot USA i OS 1998.