Annons
Nyheter

Kaj Larsson sämst på motioner i Skåne

Motionsskrivandet är inget som alla skånska riksdagsledamöter lägger ner speciellt mycket tid på. Minst antal motioner har Kaj Larsson (s) från Tomelilla skrivit. Hans namn återfinns under de senaste fyra åren bara på tio motioner.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2002
Jak Larsson (s). Arkivbild: Jan-Olle Persson.
Jak Larsson (s). Arkivbild: Jan-Olle Persson.Foto: 

Den som satt sitt namn på flest motioner under den senaste mandatperioden, är moderaten Bertil Persson från Malmö med drygt 130 stycken. Det visar en granskning som P4 Radio Malmöhus gjort. Kaj Larsson i riksdagen. Arkivbild: Jan-Olle Persson" BORDER="0"Kaj Larsson i riksdagen. Arkivbild: Jan-Olle Persson Att motionera i riksdagen är ett sätt för ledamöterna att föra fram sina åsikter. Förhoppningen är att det ska leda till debatt och kanske också konkreta lagförslag som klubbas igenom eller avvisas av riksdagen. Andra sätt en riksdagsledamot kan föra fram sina åsikter och förslag på är att ställa frågor eller interpellationer som riktar sig direkt till regeringen. Man kan också begära ordet i kammaren. Socialdemokraten Kaj Larsson har alltså bara skrivit tio motioner under de senaste fyra åren. Han är enligt SR Malmöhus också den skåning som talat minst i riksdagen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons