Nyheter

Kafkakonstruktioner försvåra för studenter

Återigen tvingas vi konstatera att studenter är en grupp som ofta kommer i kläm. Under det senaste decenniet har studier på halvtid blivit mer och mer populärt, samtidigt som antalet långtidssjukskrivningar har skjutit i höjden.
Nyheter • Publicerad 8 december 2003

Detta har lett fram till en Kafkaliknande situation för många studenter. Regeringen ser helst att man sjukskrivs på deltid, men en student som vill studera på halvtid mister hela sjukpenningen - systemets konstruktion innebär nämligen att man inte kan få halvt studielån och halv sjukpenning samtidigt! De studenter som hörsammar regeringens uppmaning tvingas följaktligen att klara sig på ett halvt studielån, och i värsta fall kan man bli av med hela studiestödet. Vi kräver att systemet ändras så snart som möjligt, byråkratiska konstruktioner ska inte försvåra för halvtidsjukskrivna studenter som vill studera på halvfart. Silakhdar Krikeb, ordf. Sveriges muslimska studenter Eric Sundström, ordf. S-studenter

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.