Annons
Nyheter

Jonsson borta från halfpipe i OS

En knäskada sätter stopp för halfpipeåkaren Markus Jonsson i OS. Inte det trasiga korsband han hade problem med sedan tidigare utan en kluven menisk.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2002

- Jag landade platt i ett träningsåk och menisken pajade. Föll inte ens. Det känns lite bittert, säger Markus som förra säsongen kom fyra sammanlagt i världscupen. Seger i finalen i finska Ruka och en andraplats i Chile när den här säsongen startade gav förväntningar på medalj i Salt Lake City. De förväntningarna såg ut att gå i kras redan för en månad sedan när Klimpfjällsåkaren kraschade under uppvärmningen i Bachelor och trasade sönder korsbandet i sitt högra knä. Med hjälp av ett specialskydd skulle OS-starten ändå kunna räddas. Nu blir det inte så. - Det gick riktigt bra att åka med skyddet och jag var inställd på ett bra resultat. Nu får jag försöka peppa dom andra i stället, syrran till exempel, säger Markus Jonsson. Lilla Klimpfjäll i Västerbotten med 162 invånare har inte längre två deltagare i Salt Lake City. När Markus Jonsson försvann återstår bara hans syster Janet som också tävlar i halfpipe.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons