Annons
Nyheter

Jag vill va' som Pan

Helt plötsligt är man 18 fyllda och förväntas då vara vuxen, ta ansvar och jobba för brödfödan. Trots detta ansvar känner man sig ändå ibland som den där lilla sjuåringen som inte hade ett bekymmer i världen. Och det finns stunder då man utan vidare skulle ge allt för att bli sju år igen.
Nyheter • Publicerad 22 april 2003

Inget ansvar, inga krav. Jag vill vara som Peter Pan, bo i landet Ingenstans och aldrig, aldrig någonsin bli vuxen. Som barn kunde jag däremot inte bli vuxen fort nog. Jag ville bli vuxen, så vuxen att ingen kunde bestämma över mig. Jag visste exakt vad jag skulle jobba med, även om det skiftade från vecka till vecka, och jag ville ha exakt tre barn. Ett tvillingpar som antingen skulle ha namn som rimmade, exempelvis Sanna och Hanna, eller något annat av mina ständiga favoritnamn. Utöver tvillingarna ville jag dessutom ha en flicka till. Några pojkar ingick inte i mina planer, konstigt nog ingen man heller. Nu är jag snart nitton år och har inte den blekaste om vad jag egentligen vill göra. Jag byter fortfarande yrke från vecka till vecka. Om man ändå var som Pan. Josefine Larsson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons