Annons
Nyheter

Israel anfaller Libanon

Israels armé anfaller Libanon med flyg och marktrupp sedan shiamilisen Hizbollah sagt att den tagit två israeliska soldater tillfånga.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2006

Två israeliska soldater togs till fånga på onsdagen av den libanesiska organisationen Hizbollah, uppger Hizbollahs tv-station enligt Reuters. Israeliska armén medgav att det var "mycket troligt" och bekräftade att de båda saknas. Det skedde vid en israelisk postering på gränsen till Libanon.

Libanesiska säkerhetskällor sade att israeliskt flyg omedelbart därpå förstörde en viktig bro i södra Libanon. Under förmiddagen skedde en snabb upptrappning. Först sköts projektiler mot Israel från libanesiskt område nära Medelhavet och utlöste israelisk moteld. Senare sköts från libanesisk mark mot israeliska posteringar i det så kallade Shebaa-området långt öster om den första konfliktpunkten.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons