Annons
Nyheter

Intensiv jakt på bevis

Ett 20-tal poliser arbetar för närvarande med att samla bevis mot den 45-årig man som i går anhölls skäligen misstänkt för att ligga bakom bränderna i fyra fastigheter i Simrishamn.
Nyheter • Publicerad 3 juli 2008
Polisen samlar bevis mot 45-åringen. Bild: Thorsten Persson
Polisen samlar bevis mot 45-åringen. Bild: Thorsten PerssonFoto: 

- Tillsammans med räddningstjänsten är våra tekniker på plats för att gå igenom brandplatserna. Vi tar kontakt med så många som möjligt som bor i området för att kontrollera att det inte finns någon ytterligare brandhärd som pyrt och sedan slocknat, säger Ewa-Gun Westford, informatör på polisen i södra Skåne.Det var i går på morgonen som fyra bränder inträffade på mycket kort tid i centrala Simrishamn. Ingen människa skadades, men flera hus drabbades av skador till följd av bränderna.Den 45-årige man som polisen plockade in när han kom cyklandes på vägen mellan Simrishamn och Tomelilla är fortsatt polisens hetaste spår i jakten på pyromanen.

- Vi ska gå hela vägen när det gäller den cykel han påträffades på i går. Det betyder att vi ska gå fram så långt att vi har cykelnyckeln, säger Westford.Polisen är tacksamma för tips från allmänheten och har öppnat upp stationen i Simrishamn. Man har också ställt en polisbil på torget för att människor lätt ska kunna lämna iakttagelser.De förhör som hittills hållits med mannen har inte gett någon ytterligare information. Den husrannsakan som genomfördes i mannens bostad i Ystad ska inte ha gett något ytterligare som kan binda mannen till bränderna. Mannens kläder har sänts för analys till Statens kriminaltekniska laboratorium.- Han är just nu inte så intressant för oss. Vi är mer intresserade av att få fram teknisk bevisning. Vi vill ha så mycket som möjligt på fötterna, så fort som möjligt, säger Westford. Polisen har fram till och med lördag på sig innan åklagaren måste ta ställning till om han ska begäras häktad eller släppas på fri fot igen.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons