Nyheter

Inställda SAS-flyg vid Kastrup

Brist på kabinpersonal tvingar flygbolaget SAS att även kommande helg ställa in avgångar till och från Köpenhamns flygplats Kastrup.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2004

Anledningen till att det inte finns tillräckligt med kabinpersonal är att SAS har gett många av sina anställda semester samtidigt. Hela stand by-styrkan har satts in, men trots det finns det inte tillräckligt med personal för att täcka upp under sommarsemestrarna. Den gångna helgen ställdes 45 avgångar till och från Kastrup in, vilket berörde omkring 4 000 resenärer. "Exakt vilka avgångar som berörs kommande helg är ännu inte klart. Men det blir inte lika många, säger informatör Mikkel Nielsen på SAS till TT." På Kastrup pågår planeringen för fullt inför helgen för att om möjligt undvika det kaos som lördagen och söndagen bjöd på. Tusentals solhungrande resenärer fick då finna sig i att köa i flera timmar vid incheckningen för att komma ombord på sina flyg till sydligare breddgrader. Situationen blev inte bättre av att SAS tvingades att ställa in avgångar. Många resenärer hade inte fått information om att deras avgång var inställd utan fick beskedet först vid incheckningen. "Så snart vi vet vilka avgångar som ska ställas in i helgen kommer vi att ringa till berörda resenärer som vi har telefonnumret till. Men det är svårt att nå alla, speciellt de som har bokat sin resa via en resebyrå, säger Mikkel Nielsen." På tisdagen kommer de inställda avgångarna, som samtliga berör rutter inom Europa, att listas på SAS danska hemsida.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.