Annons
Nyheter

Inspiration från filmen

Nyheter • Publicerad 17 september 2007

Jag får inte bara inspiration till olika maträtter genom kokböcker. Ibland när jag sitter och tittar på en film eller en tv-serie hittar jag guldkorn.

Förra veckan såg jag "Morden i Midsomer" och upptäckte att en av de misstänkta hade en väldigt bra teknik med kniven.

Annons

Nu menar jag inte att ta livet av någon, utan när hon skivade potatis. Först skar hon till en botten så att potatisen låg stilla när hon skivade den. Klart att det blev enklare att skiva potatisen när den inte är rund.

Jag blir otroligt sugen på att stekta gröna tomater när jag ser filmen med samma namn. Det har till och med hänt att jag försökt tillaga rätter utifrån vad jag sett på filmen.

För några år sedan såg jag "Mångalen" med Cher och Nicolas Cage. Det är i en scen som utspelas i köket och det serveras brödskivor med stekta ägg. En skiva ljust bröd med ett lagom stort hål i läggs på stekjärnet och sedan knäcks ett ägg i hålet. Allt steks tills ägget är klart. Krydda gärna med lite tabasco. Gott!

Det är inte konstigt att matlagningsprogram är populära när personer som jag går i gång på en skiva bröd och ägg.

En av mina favoritböcker, "Under Toscanas sol", beskriver inte bara författarinnans och makens problem med att bosätta sig i Italien. Förutom att Frances Mayes skriver med en stor portion humor delar hon med sig av de recept hon fått av vännerna i Italien. Livsfarligt! Mina känselspröt fångar upp signalerna direkt och sedan vill jag laga italienskt.

Inspiration kan komma från alla möjliga håll.

Mona Rohlin

a Bäst just nu

Vaniljkesella – fungerar till kladdkakan. Prova till hallon, skivade nektariner och lite kokos som värmts försiktigt i ugnen.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons