Nyheter

Inget känt motiv till vårdarmordet

Som en blixt från en klar himmel en solig söndagskväll efter fikat. Så beskrivs 15-åringens knivdåd mot en kvinnlig behandlingsassistent på Tunagården utanför Malmö.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2008
Tunagården utanför Malmö. Bild: Scanpix
Tunagården utanför Malmö. Bild: ScanpixFoto: 

Han är gripen som misstänkt för mord, men vårdas fortfarande på sjukhus för de skador han åsamkat sig själv efter det att han dödat. Eftersom han är så ung är det inte säkert att han kommer att begäras häktad.

-Jag vill först se om det finns andra åtgärder planerade, till exempel om han kommer att omhändertas av de sociala myndigheterna, säger kammaråklagare Anders Petersson.

Två kvinnliga anställda och två tonårspojkar var ensamma kvar på Tunagården, medan resten, sex ungdomar och personal, var på fiskeutflykt. Pojken sade vid kvällsfikat att han ville visa något och tog med sig den 44-åriga behandlingsassistenten till en undervisningslokal.

En kort stund senare, troligen bara efter några minuter, hittades kvinnan livlös och blodig av sin kollega.

-Pojken hade sedan skurit sig själv. Han uppmärksammades då han i princip skrek på hjälp, berättar Bengt Hansson, chef på Tunagården.

Pojken har bott där sedan han var 13 år. Liksom de andra pojkarna vårdas han efter att ha begått sexualbrott.Sex av de nio pojkarna på Tunagården är där frivilligt, övriga är tvångsomhändertagna. Hur det är med 15-åringen

vill Hansson inte berätta.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.