Annons
Nyheter

Inget beslut om Strandhotellet

Vid onsdagens sammanträde i Vellinge kommunfullmäktige föreslog ordförande Nils-Erik Andersson (m) att hela frågan om det föreslagna Strandhotellet i Falsterbo skulle skickas tillbaka till kommunstyrelsen för översyn.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2003

- Det är så att det här ärendet har förändrats under arbetets gång och nu stämmer inte alla olika dokument helt överens, förklarar Nils-Erik Andersson efter sammanträdet i går kväll. Hela den moderata gruppen i fullmäktige är överens om att förslaget ska skickas på återremiss. - Det är bra att höra att det blir återremiss, menade Linus Wrethov (mp) på sammanträdet. Många är bekymrade och oroliga över planerna. - Jag hoppas att man vid återremissen hittar en annan och bättre plats för Strandhotellet. Henrik Thorsell (fp) menade att en översyn kunde ge ett ännu bättre förslag medan Sylvia Oscarsson (spi) talade om det hela som ett högriskprojekt. - Det är ett mycket olämpligt läge, menade hon bland annat. Sylvia Oscarsson förde också fram tanken att det finns en risk att hotellet inte bär sig och byggs om till bostäder inom en snar framtid. Hon lade även fram en rad synpunkter på ekonomi och miljö, bland annat menade hon att bokarna i stadsparken där hotellet föreslås ligga är oersättliga. - Men med den låga ersättningen som satts om träd fälls utan tillåtelse kan alla träd komma att huggas ner, menade hon också. Hennes många förslag till ändringar i antagandehandlingarna för detaljplanen och exploateringsavtalet lämnades in som en protokollsanteckning på sammanträdet. Kjell Bornhager (kd) ansåg att det är positivt med ett Strandhotell. - Det behövs övernattningsmöjligheter i kommunen, menade han. Han pekade dock även på den oro som finns, bland annat kring parkeringsproblemen vid hotellet samt för trafiken på Sjögatan. Samtliga som yttrade sig var för en återremiss, vilket också blev fullmäktiges beslut. Vellinge kommunfullmäktige fattade även i går kväll beslut om att fastställa en handlingsplan mot nazism. - Vi är nöjda och tycker det är positivt att man tagit fram en handlingsplan, menade Willy Olsson (s). Krister Berggren (kd) var mer negativ och tyckte att planen kunde bli vassare med en omarbetning. Henrik Thorsell (fp) var ännu mindre positiv. - Planen förtjänar inte namnet handlingsplan, sade han och yrkade på återremiss. Fullmäktige beslöt dock att fastställa planen, men fp och kd reserverade sig. Utan diskussion beslöt fullmäktige även att ändra reglerna för innehav av badhytt på Skanör-Falsterbos stränder. Bara den som bor i kommunen eller äger fastighet där får ha badhytt och om villkoret inte längre är uppfyllt måste personen anmäla det och antingen forsla bort hytten eller sälja den inom en månad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons