Nyheter

Ingen sömn med curling

OS-curlingen kan komma att knäcka mig. Natten mellan torsdag och fredag var det åter dags. Sveriges herrar, lag Lindholm, var i farten igen. Nu mot obesegrade Kanada.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2002

Först vid tvåtiden kunde jag släcka sänglampan, något som dock inte borgade för att jag skulle somna. Matchen var nämligen en rysare som gick till särspel och det var svårt att gå ner i varv efter att Sverige vunnit med 6-5. Peja Lindholm drog den sista stenen i sargen och litade på att Sveriges sten i boet var bästa sten. Vilket den var, dock med bara några millimeter till godo. OS-curlingen har visat sig vara en sport som passar oerhört bra i TV, nästan i klass med skidskyttet, faktiskt. Det ser ju egentligen löjligt ut när vuxna människor kasar fram på isen och ivrigt gnuggar den med en sopkvast, men det är en taktisk gren som skapar spänning med små medel. Och med Katarina Hultlings balanserade expertkommentarer blir upplevelsen total. Matchen mot Kanada var, i och för sig, en ovanligt spännande curlingmatch. Lagen pressade varandra ända till sista stenen och Kanadas lagkapten Martin och Sveriges dito, Peja Lindholm, utövade en hjärnornas kamp om taktiken på isen. Segern över Kanada innebar att Sverige nu ligger på slutspelsplats efter tre segrar och två förluster och natten till lördag, svensk tid, är det dags igen. Då väntar Frankrike för Peja & Co. Och som uppvärmning Sverige-Kanada igen, men nu i ishockeyturneringen som drar igång OS på allvar. Det blir åter en sen natt. SPORTEN

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.