Annons
Nyheter

Ingen medalj för Elofsson

Det blev ingen medalj för Per Elofsson i jaktstarten på torsdagen. Svensken var fyra i mål, 32,5 sekunder, efter segrande Johann Mühlegg.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2002

Per Elofsson gick ut 32,1 sekunder efter ledande tyskspanjoren Johann Mühlegg som var klart snabbast över den första delen av jaktstarten, tio kilometer klassiskt. Mülegg drog i väg i hög fart direkt i starten av fristilsdelen och såg lika imponerande ut som tidigare. Han drog också ifrån klungan tidsmässigt. Ett tiotal åkare jagade länge tillsammans bakom Mühlegg. Med en kilometer till mål gick norrmännen Thomas Alsgaard, Frode Estil, svenske Elofsson och italienaren Giorgio di Centa i från övriga och fighten om silvret och bronset blev en spurtuppgörelse mellan Alsgaard och Estil. Kort efter målgång meddelades det att norrmännen kommer att dela silvret. - Det är en besvikelse, vi hade hoppats på medalj. Det såg rätt så bra ut men Per är inte i sin bästa form, det är helt klart, säger svenske landslagstränaren Magnar Dalen till SVT.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons