Annons
Nyheter

Ingen majoritet för övergångsregler

Socialdemokraterna misslyckades med att i socialförsäkringsutskottet få ihop en majoritet för övergångsregler för de nya medlemsländerna i EU. Men än är det för tidigt att säga att det inte kommer att införas sådana.
Nyheter • Publicerad 20 april 2004

Avgörandet sker vid omröstningen i riksdagen nästa vecka. Den kan bli dramatisk. "Mycket talar för ett nej men säker kan man inte vara, säger Sven Brus, kristdemokraterna." "Vi har ingen uppgörelse med något annat parti och vi får en mycket spännande omröstning i riksdagen, säger utskottets ordförande Tomas Eneroth, socialdemokraterna." I utskottet höll alla partier fast vid sina tidigare ståndpunkter. Det innebär att socialdemokraterna ensamt står för omfattande övergångsregler, medan folkpartiet och moderaterna står för en lättversion. Övriga partier säger nej. Folkpartiet kommer att ansluta sig till nejsidan efter det att partiets eget förslag röstats bort i kammaren. Därmed är det på papperet 150 röster emot övergångsregler och 144 för i slutomröstningen, om alla riksdagsledamöter är på plats och följer partilinjen.    

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons