Annons
Nyheter

Ingen ersättning efter rasistdåd

För snart ett år hällde en då 26-årig man bensin på en kiosk i Falkenberg och tände på i ett attentat med rasistiska motiv.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2003

Kiosken brann ned till grunden och kioskägarens pappa brännskadades. Kioskens försäkring innefattade brandskydd, men försäkringsbolaget nekar att göra någon utbetalning. Bolaget, Trygg-Hansa, hävdar att det inte spelar någon roll att kioskägaren betalat försäkringen sedan han tog över den efter sin bror, vilket var åtta-nio månader före branden. Anledningen är att det är brodern som står som försäkringstagare och bara han hade kunnat få ersättning för skadorna, enligt avtalet med försäkringsbolaget. - Jag försäkrar inte din cykel och du försäkrar inte min, säger Lars Hasselberg, ansvarig på skadeavdelningen på Trygg-Hansa, till Hallands Nyheter. Försäkringsbolaget anser att rättsläget är solklart och att man har rätten på sin sida. Kioskägaren har emellertid tagit kontakt med en advokat som förbereder en stämningsansökan mot bolaget. - De hänvisar till gällande försäkringsavtal, men det betyder att inbetalningarna till dem var meningslösa. Jag anser att villkoren är oskäliga, säger advokaten, Lars Brandel, till HN. Den 26-årige attentatsmannen dömdes senare för mordbrand.  

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons