Annons
Nyheter

Inga spår efter dubbelmördare

Polisen har ännu ingen misstänkt för dubbelmordet på ett äldre par i den lilla byn Brattås på Härnön utanför Härnösand.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2005

– Den tekniska undersökningen fortsätter på brottsplatsen och hittills har vi inte påträffat något mordvapen, säger polisens talesman Christer Johansson.

Den 70-årige mannen och hans 67-åriga särbo hittades ihjälslagna på torsdagen. Det finns tecken som tyder på att paret dödades minst ett dygn tidigare.

Annons

– Det fanns post kvar i brevlådan sedan onsdagen, så mördaren har minst ett dygns försprång, säger Christer Johansson. Polisen har inte heller funnit något motiv till det brutala dubbelmordet.

– Det finns just nu inget som tyder på att det rör sig om ett rånmord. Ingenting tyder på att någonting har försvunnit från huset såvida det inte funnits pengar undangömda som de anhöriga inte känt till, säger Christer Johansson.

Polisen betraktar det mördade paret som oförvitliga och skötsamma medborgare.

Gården där paret hittades döda i en ladugårds- och verkstadsbyggnad ligger avsides. Det är cirka 300 meter till närmaste granne.

– Vägen in till gården är som en återvändsgränd så det passerar ingen trafik förbi. Det är ingen idealisk brottsplats om man ser till vilka flyktvägar som finns, säger Christer Johansson – men det ensliga läget medför att brottslingen eller brottslingarna kunnat operera helt ostörda på gården. Det var mannens dotter som vid 14-tiden på torsdagen upptäckte vad som hänt.

Hon hade i flera dagar ringt till gården utan att få svar och åkte därför dit. Dottern hittade snart kvinnan som låg död i ladugården. Senare fann polisen även mannen död lite längre in i byggnaden. Han var något dold men när byggnaden genomsöktes hittades han snabbt. Båda offren hade spår som tydde på att de blivit ihjälslagna.

– De båda kommer att obduceras under söndagen eller måndagen och då får vi klarhet i hur de dödats, säger Christer Johansson.

Polisen har fått in en del tips, bland annat har en bil rapporterats i närheten av den 70-årige mannens hus.

Polisen har även undersökt den mördade kvinnans bostad i centrala Härnösand. Men inga objudna gäster tycks ha vistats i lägenheten. (TT)

Ove Byström

Härnösand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons