Nyheter

Inga nya lyktor på gång i Smyge

Belysningen vid cykelvägen längs väg nio är väl fin - även om den vandaliserades omgående. Men varför kan inte kommunen satsa på belysning längs promenadstråken bland husen?
Nyheter • Publicerad 17 januari 2003

Frågan kom upp vid Allehandas besök i Smyge i onsdags, och vi förde den vidare till Staffan Stål, gatuchef på kommunal teknik. Enligt honom är det inte på gång några nya investeringar för att lysa upp Smyge. - Vad gäller gatubelysning är vi väldigt restriktiva. Det kostar fruktansvärt mycket pengar. Gatubelysningskontot är det tyngsta jag har, det kostar faktiskt mer än drift och underhåll av alla gator, upplyser Staffan Stål. Kommunal teknik har tagit för vana att notera alla inkomna önskemål om belysning på en särskild lista, vilken sedan gås igenom en gång om året inför budgetläggningen. För tekniska nämnden presenteras sedan de objekt som bedöms som mest angelägna. - I år har jag dock föreslagit för nämnden att vi inte sätter ut någon ny belysning alls, förklarar Staffan Stål, som skyller investeringsstoppet på mager kassa. Smygebor som ändå vill hålla hoppet om ett ljusare liv uppe får skriva till kommunal teknik och tala om vad de anser vore en vettig investering.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.