Annons
Nyheter

Huvudmisstänkt för knivdåd frigiven

Den 19-årige man som suttit anhållen för att ha stuckit ner en jämnårig man med ett vasst föremål på Tingvalla i helgen släpptes på tisdagseftermiddagen. 19-åringen pekades ut kort efter den allvarliga misshandeln, men bevisningen räckte inte för att hålla honom.
Nyheter • Publicerad 2 april 2003

Enligt Hasse Persson, inre befäl vid Polisområde Södra Skåne, är mannen fortfarande huvudmisstänkt. Det vassa föremålet har inte hittats, men allt tyder på att det handlar om en kniv. Polisen vill nu komma i kontakt med personer som befunnits sig i den så kallade rastgården på nöjesstället vid tiden för misshandeln. - Vi har bara fått kontakt med ett fåtal vittnen och vi vill gärna att de som kan ha sett något av det som hände på rastgården hör av sig till polisen. Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och vi behöver fler uppgifter. När man sticker ett vasst föremål, förmodligen var det en kniv, i ryggslutet på någon så är det en tillfällighet vad skadorna blir. Nu klarade den här killen sig utan allvarligare skador, men det handlar om ett oprovocerat angrepp bakifrån och det tyder ju på en total hänsynslöshet, säger Hasse Persson. Misshandeln inträffade mellan klockan 03.15 och 03.45 på söndagsmorgonen (det vill säga efter att sommartiden inträtt). Den 20-årige skadade mannen fördes i ambulans till Lunds lasarett för vård, men kunde sedan lämna sjukhuset. Vid tiden för misshandeln ska ett flertal personer ha befunnit sig i rastgården och därför hoppas polisen på fler vittnen.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons