Nyheter

Hovrättsmål mot Beltran slås ihop

Våldtäktsmålet mot sångaren Tito Beltran slås ihop med målet där han anklagas för sexuellt utnyttjande av minderårig. Båda målen kommer att handläggas av hovrätten över Västra Sverige i Göteborg.
Nyheter • Publicerad 21 april 2008

Rättegången i hovrätten i Malmö mot sångaren Tito Beltran, dömd av Ystads tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt, flyttas till hovrätten i Göteborg. Där slås målet ihop med ett tidigare mål där Beltran i Varbergs tingsrätt friats från ett åtal om sexuellt utnyttjande av underårig. Hovrätten i Malmö skriver i sitt beslut att kammaråklagare Anna Håkansson, som begärt överflyttningen, gjort gällande att en stor del av den muntliga bevisningen är densamma i båda målen. Därför är det lämpligt att handlägga målet vid hovrätten i Göteborg. Tito Beltran har motsatt sig att målet i Malmö överlämnas till Göteborg. Han anförde bland annat att det skulle försvåra ett utsättande av målet och därmed försena

handläggningen. Han har också anfört att sambandet mellan delvis gemensam bevisning ter sig svagt.

Det var just när hovrättsförhandlingarna i det överklagade målet från Varbergs tingsrätt skulle starta i hovrätten i Göteborg i början av december förra året som Tito Beltran häktades av Ystads tingsrätt misstänkt för att ha förgripit sig på en 18-årig kvinna under en artistturné i Skåne 1999.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.