Annons
Nyheter

Här är frågorna vi vill ha svar på!

"Är det verkligen möjligt att Tony Hedins comeback kan tidigareläggas genom en stor dos adrenalin i skallen och en liten skvätt cortison i knät?" skriver YA:s sportkrönikör Jan Ohlsson inför en intensiv sporthelg.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2004

Lödder på TV är ett av många diffusa minnen från tonårstiden. Alltså inte lödder på TV:n i samband med någon städning - på den tiden städade man inte - utan TV-programmet Lödder; den amerikanska såpan som började sändas i slutet av 1970-talet. En rödhårig förvirrad dam i högklackat. En man, Bert, som försökte trolla bort sig själv genom att vifta och knäppa med fingrarna framför ansiktet. Nån mörk tjej med fördelaktigt yttre. En bög som sedermera blev presentatör för självaste Oscarsgalan. Det tydligaste minnet är kanske ändå när hästkommentatorn Anders Gernandt skulle knyta i hop varje avsnittet med en massa frågor. "Kommer Berrrt att förrrsvinna? Missa inte nästa avsnitt av Lödderrrrrr!" Minns ni? När jag granskar helgens fullpackade lokala sportmeny känner jag mig lite grann som en Anders Gernandt. Frågorna hopar sig i skallen. På söndag kväll sitter jag med facit i form av siffror och tabeller som ger klara besked. Men just nu, fredag kväll - bara ett myller av frågor. Kommer Gröstorps IF:s fantastiska segersvit i bordtennisens division 1 att hålla i sig? Elva matcher har så här långt resulterat i elva vinster. Nu ställs Österlenlaget mot Jönköping på bortabord. Kan man något annat än spela ishockey i den staden just nu? Kommer Ystads IF helskinnat ifrån den svåra bortamatchen mot Heid i handbollsallsvenskan? Och är det verkligen möjligt att Tony Hedins comeback kan tidigareläggas genom en stor dos adrenalin i skallen och en liten skvätt cortison i knät? Kan IFK Ystad stabilisera formen och redan börja visa slutspelstakter? Resan genom handbollens elitserie har varit en enda lång berg-o-dalbana-tur, där IFK Ystad tagit med sina supportrar på en hisnande färd genom höga toppar och djupa dalar. Kanonmatcher mot Redbergslid, Drott och Sävehof har varvats med eländigt spel mot Tumba och Djurgården. På söndag ställs IFK Ystad mot Lugi på bortaplan. Själv åker jag till Lund med sjösjukepiller i fickan. Vilket handbollslag är bäst i sydöstra Skåne på damsidan: Skurup eller Pandora? I helgen möts antagonisterna i ett rafflande derby. Båda har tagit 23 poäng och båda aspirerar till en plats i division 2. Kommer Tomelillas bowlare att rädda sig kvar i division 1? Kommer konstgräset i Nils Holgerssonhallen att hålla för amerikansk fotboll? Och finns det någon av brottarknattarna som kommer att äta mer än tre korvar i samband med söndagens avslutning av YA-brottningarna i Svarte? Anders Gernandt lämnade sina Lödderfrågor obesvarade. De fick mala i tittarnas huvud i en vecka, innan Lödderfigurerna på nytt dök upp på fredagskvällen - bara för att trassla till tillvaron ännu mer. Mycket intressant idrott i helgen, alltså, och massor av frågor som jag väljer att avstå från att försöka besvara i förväg. Fast ett par saker vet jag med säkerhet. Christian Olsson vinner VM-guld i tresteg. Och Bert lyckades aldrig försvinna.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons