Annons
Nyheter

Håll vinterformen med Hollywoodmetoden

Det är inte lätt att hålla uppe hurtbullemoralen i ett kallt och regnigt Skåne. Tv-soffan står där med sitt förförande sug i blicken, bjuder in dig till samkväm bland sköna mjuka kuddar.
Nyheter • Publicerad 24 november 2006
Kevin Costner hör till de som hyr Mike Rossis gym. "Till min vän Mike, den ende mannen som jag inte har något emot att väcka och som får mig att grymta".bild: pavel ythjall
Kevin Costner hör till de som hyr Mike Rossis gym. "Till min vän Mike, den ende mannen som jag inte har något emot att väcka och som får mig att grymta".bild: pavel ythjallFoto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Portabelt gym att placera där du bäst behöver det. bild: gymonsite
Portabelt gym att placera där du bäst behöver det. bild: gymonsiteFoto: 
Välutrustat kök, tv.... ja, och så träningsmaskiner såklart. bild: gymonsite
Välutrustat kök, tv.... ja, och så träningsmaskiner såklart. bild: gymonsiteFoto: 
Foto: 
Mike Rossi är kändistränare och driver ett av USA:s tre mobila träningsanläggningar. bild: pavel ythjall
Mike Rossi är kändistränare och driver ett av USA:s tre mobila träningsanläggningar. bild: pavel ythjallFoto: 

Åh vad härligt att få låta magen pösa ut under filten och låta smaklökarna umgås med choklad och en-sju smörgåsar. Vilken romantik. Du och Tv:n i perfekt symbios.

Någon ropar på dig ute i hallen precis när du fått till den perfekta liggpositionen där du på pricken når godisskålen bredvid soffan. Det är gympaskorna som skriker där ute, pockar på uppmärksamhet. De vill motioneras. Tjat tjat, eller hur! Nä, du lyssnar inte på det örat. Här ska det ses på amerikanska skvalprogram.

Annons

Allt är frid och fröjd tills du ser de vältrimmade och slanka Hollywoodstjärnorna. En efter en visar de upp sig i rutan och då undrar du ju såklart vad det hemliga tricket är. Hur håller de sig i form? Inte kan väl alla använda stuntgump och stuntmidja?

Visst önskar man att allt var fejk och att även stjärnorna gömmer sina hängmagar, taxöron och gäddhäng. Tro't eller ej, stjärnorna måste träna och hålla diet de med. Äntligen lite rättvisa här i världen i alla fall&

Här får du reda på tricken! För femtiotusen kronor i veckan hyr filmstjärnorna gym på hjul som de kan ha stående på inspelningsplatser runt om i Nordamerika. Trailern är femton meter lång, fem meter bred och tillhandahåller alla maskiner, vikter och hantlar som finns i ett vanligt gym.

Det rullande gymmet har kök, badrum, widescreen-tv och internet, det vill säga allt oumbärligt som behövs för att hålla motivationen uppe för de tränande stjärnorna. Med en enastående luftkonditionering undviks även svettning orsakat av motion, vilket såklart uppskattas av sminköserna som slipper lägga ny makeup efter varje träningspass.

Jag träffade kändistränaren Mike Rossi som driver ett mobilt gym i Los Angeles. Kändisar såsom Adam Sandler, Kevin Costner och Lindsey Lohan hyr gymmet för åttatusen kronor om dagen för att kunna träna under sina filminspelningar. Gymmet är helt självgående med inbyggd generator som driver allt från motionscykel till kaffekokaren i köket. Än så länge finns det bara tre mobila gym i världen. Europa har inga, Amerika har tre. Ju mindre svett och arbetsbörda, desto mer populär blir en träningsmetod i Hollywood. På skakande plattformar utför stjärnorna sina motionsprogram och vibrerar sig således iform.

Enligt teorin botar muskelvibratorn såväl dallrande celluliter som oren hud och trimmar ner rumpa och lår med endast tretton minuters användande.

Att stå och skaka kanske framstår som en aktivitet för mindre skröpliga stjärnor, men så är inte fallet! Vibrationerna är faktiskt riktigt bra mot benskörhet, men konceptet är ingen nyhet. Rysslands kosmonauter lät sig vibreras redan på sjuttiotalet.

Power-Plate finns på en del välutrustade gym, bland annat i Malmö, för den som vill prova på och det kan ju vara läge innan du införskaffar en egen kropps-shaker för trettiotusen kronor. Gåslever, rysk kaviar, tryffel och champagne har länge varit stjärnornas givna kostcirkel, men nu är det "Raw Food" eller levande föda som är hett. Demi Moore, Cindy Crawford och många många andra kända ansikten väljer okokt ris, groddar och bönor som legat veckovis i blöt. Enligt konceptet dör alla näringsämnen när de hettas upp och blir farliga för människan. Det ska vara veganskt och rått.

Tarmarna lever alltså ett hårt liv i Hollywood och därför är anti-fjärt produkten Gas-X (gas = flatulens) alltid slut på apoteken.

Har du lagt märke till att stjärnorna allt som oftast är onödigt magra och bleka? Näringsbrist, jag lovar!

Annons

Vem skulle inte bli tunn och klen om enda maten man fick äta var några spenatblad och några otuggbara riskorn& Inget jag kan rekommendera er med tandproteser.

Pauline Nordin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons