Annons
Nyheter

Hala vägar på juldagen

(Uppdaterad) Det kan bli mycket halt på vägarna under natten och den tidiga juldagsmorgonen. Enligt SMHI finns det risk för lokal is- eller frosthalka i stora delar av landet.
Nyheter • Publicerad 24 december 2008
ARKIVBILD: BOSSE NILSSON
ARKIVBILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Redan under julafton var det halt på vägarna.

- Det har varit lite blött på vägarna i Västra Götaland i dag eftersom det har regnat. Vi har ingen varning ute, men när det klarnar upp och temperaturen faller under eftermiddagen och kvällen kan det bli lokal ishalka, säger Eva Strandberg, meteorolog vid SMHI, till TT.

Annons

Enligt SMHI:s halkprognos är det lokal ishalka i delar av södra och västra Sverige under julafton. Den nederbörd som har fallit riskerar att frysa till när vädret klarnar upp. Även under morgontimmarna på juldagen väntas lokal ishalka i södra Sverige.

Under julafton inträffade en rad trafikolyckor.

Till exempel fick en person fick föras till sjukhuset efter en singelolycka på förmiddagen i Lövestad utanför Sjöbo.

Det finns inga rapporter om svårare personskador vid olyckorna under julafton. Under juldagen kommer ett högtryck in över Sverige och det betyder att det inte ska falla någon nederbörd. Undantaget är Jämtlands- och Lapplandsfjällen där det väntas en del snö på torsdagen, enligt SMHI.På julafton var det lokal ishalka på flera håll i Sverige och även under de första timmarna på juldagen väntas lokal ishalka i de södra delarna av landet.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons