Annons
Nyheter

Fyra anlagda bränder i Simrishamn

Fyra bränder har på onsdagsmorgonen härjat i Simrishamn. "De misstänks vara anlagda", säger polisens informatör.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2008
Brand i Raavska gården.
Brand i Raavska gården.Foto: 

Flera bränder har under onsdagsmorgonen härjat i Simrishamn. Just när räddningstjänsten släckt den tredje branden utbröt den fjärde i Raavska gården vid åttatiden.

- I och med att det är fyra bränder på samma ort under så kort tid så misstänks det vara samma gärningsman, säger Cindy Schönström-Larsson, informatör på Skånepolisen.Redan tidigare under morgonen hade räddningstjänsten kämpat mot tre bränder runt om i Simrishamn. Vid 06.30-tiden larmades räddningstjänsten om att det brann i ett förråd mellan två sammanbyggda villor på Backgatan i Simrishamn.

Annons

Räddningstjänsten lyckades begränsa branden så att den inte spred sig.

- Det är alltid en fara när det är ihopbyggt, säger Jan-Olof Gustafsson, räddningsledare i inledningsskedet.

Strax innan branden på Backgatan upptäcktes att det brann i ett förråd på Lübeckergränd.

- Det har rykt in i advokatbyrån som ligger intill. Vi måste kontrollera att det inte blivit någon glödbrand i väggarna, säger Jan-Olof Gustafsson.

Dessutom har det brunnit i ett vindsutrymme i ett flerbostadshus på Storgatan.

Det är ännu oklart vad som har orsakat bränderna.

- Det blir upp till polisen att utreda detta, säger Jan-Olof Gustafsson.Polisen är på plats i Simrishamn med flera patruller och och fler är beordrade dit i jakten på pyromanen.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons