Nyheter

Fullt utvecklad brand i källare

Räddningstjänsten larmades strax före klockan 16 till ett källarutrymme på Hovslagaregatan i Trelleborg. När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad och hela utrymmet rökfyllt.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2008
Räddningstjänsten fick bära ut bland annat rykande däck som fanns i källaren. Bild: Tomas Nyberg
Räddningstjänsten fick bära ut bland annat rykande däck som fanns i källaren. Bild: Tomas NybergFoto: 

Rökdykare gick ner i källaren och kunde släcka branden med vatten. Utrymmet bestod av flera olika förråd men branden ska ha startat i ett av förråden. Bland annat brann flera bildäck.

- Allting där nere är rök och sotskadat. Vi vet inte vad som orsakat branden, säger Thomas Kjellberg, brandmästare på räddningstjänsten i Trelleborg.Styrkan med två släckbilar och en tankbil kunde släcka branden på ungefär 20 minuter. Vid klockan fem på eftermiddagen kunde de lämna platsen. Polisen kallades också till platsen och spärrade av för en teknisk undersökning. Branden rubriceras i nuläget som mordbrand.

Ann Ekstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.