Nyheter

Fredag 4 januari

Nyheter • Publicerad 3 januari 2002

Något lugnande

Drama

Trögt och antiteknikfixerat drama om en tolvårig flicka som ser sin idyll hotas av det moderna samhället. Mängder av vackra och symboltyngda bilder men ibland blir det för mycket av det goda. (Noe beroligende, 1995)

Betyg: **

SVT1 14.35

Sista telegrammet från Cross Plains

Drama

Verklighetsbaserat drama om mötet mellan kiosklitteraturförfattaren Robert E Howard och en ung lärarinna i en liten håla i Texas på 30-talet. De två är olika men dras ohjälpligt till varandra ändå. (The whole wide world, 1996)

Betyg: ***

SVT1 21.00

Undercover blues: en iskall trio

Komedi

En aning tunn men ändå underhållande komedi med Kathleen Turner och Dennis Quaid som ex-spioner som reser iväg på föräldraledighet, men blir kontaktade för ett sista uppdrag. (1992)

Betyg: ***

TV3 21.00

Priscilla - öknens drottning

Komedi

Tre dragshowartister får jobb på ett lyxhotell i en ökenhåla. De reser dit i en buss som de döper till Priscilla. På vägen möter de flera udda personer. Ett måste för Abba-älskaren, det är nämligen gott om Björn & Benny-musik i filmen. (The adventures of Priscilla, queen of the desert, 1994)

Betyg: ****

Kanal 5 21.00

Dödsklockan

Drama

När jakthundarnas jämna, rytmiska skall ljuder genom skogen säger man att dödsklockan slår. Men för vem? Spännande och mycket välspelad psykologisk thriller som bygger på Kerstin Ekmans roman från 1963. Musik av Fläskkvartetten. (1999)

Betyg: ****

SVT2 22.50

Twogether

Dramakomedi

Tunn och tråkig kärlekskomedi som inte lyckas hitta balansen mellan drama och komedi. Par gifter sig som unga. När de sedan skiljer sig blir kvinnan gravid och de bestämmer sig för att göra att nytt försök att bilda familj för barnets skull. (1994)

Betyg: *

TV3 22.55

The lost boys

Rysare

Pigg vampyrfilm som fått viss kultstatus. Familj flyttar till Kalifornien och en av sönerna börjar umgås med ett gäng som visar sig vara vampyrer. Tuff musik och rätt vass humor. (1987)

Betyg: ***

Kanal 5 22.55

Vita nätter

Drama

Hyfsat drama om en skicklig rysk balettdansör i Amerika som tvingas återvända till sitt gamla hemland. Där tas han emot av en utvandrad amerikansk steppdansare som försöker slussa in honom i det ryska samhället. (White nights, 1985)

Betyg: ***

TV3 02.40

Bo-Göran Holmegard
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.