Nyheter

Fredag 11 januari

Nyheter • Publicerad 10 januari 2002

Night falls on Manhattan

Kriminaldrama

Andy Garcia är polis som gjort kometkarriär som åklagare. Han får ta sig an ett fall där hans skjutne far, som också var polis, är involverad. Garcia lyfter det tämligen medelmåttiga manuset. Lena Olin dyker upp i en sexig biroll. (1997)

Betyg: 3

TV4 23.20

Klienten

Thriller

Bästsäljarförfattaren John Grishams bok med samma namn ligger till grund för denna täta och välspelade thriller. Susan Sarandon spelar advokat som skyddar en 11-årig pojke från både FBI och maffian. (The Client, 1994)

Betyg: 3

SVT1 21.00

Agent 007 med rätt att döda

Action

I den första Bond-filmen spelas agent 007 av Sean Connery. Ingen har någonsin överträffat honom i rollen. James Bond åker till Västindien och får snart vittring på ärkefienden, den galne vetenskapsmannen dr No. En av de absolut bästa Bond-rullarna. (Dr No, 1962)

Betyg: 4

TV3 21.00

Det rätta virket

Drama

Spännande och intressant film om rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjet, och rymdprogrammet i Amerika och dess barndom. Precis som namnet antyder handlar den över tre timmar långa filmen om de första testpiloterna och vad som krävdes för att bli astronaut. Övertygande skådespelarinsatser. (The right stuff, 1983)

Betyg: 4

Kanal 5 22.00

A house in the hills

Thriller

Michael Madsen ("Reservoir dogs", "Donnie Brasco") spelar exfånge som tar en miljonärshustru som gisslan. Tror han, för hustrun visar sig vara någon annan. Hyfsad spänning för stunden. (1992)

Betyg: 2

TV3 00.45

Cool world

Actionkomedi

Skruvad komedi som liksom "Vem satte dit Roger Rabbit" blandar animationer med spelfilm. Brad Pitt spelar polis i Las Vegas som kastas in i en parallell tecknad värld skapad av animatören Jack Deebs (Gabriel Byrne). I den tecknade världen finns sexbomben Holli Would (Kim Basinger) som inget hellre vill än att bli en riktig människa. (1992)

Betyg: 2

Kanal 5 01.00

Bo-Göran Holmegard
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.