Annons
Nyheter

Fortsatt lågt vattentryck under dagen

(Uppdaterad 11.45) Räddningstjänsten larmades vid halvfemtiden på onsdagen till Tommarpsvägen vid Kocks Optimera där vattnet sprutade ut på gatan. Ett hus översvämmades och totalt läckte 1 100 kubikmeter vatten ut. Under torsdagen var vattentrycket fortsatt lågt i flera hushåll.
Nyheter • Publicerad 21 november 2007
Bild: Tomas Nyberg
Bild: Tomas NybergFoto: 
Ett hus översvämmades på grund av vattenläckan.
Ett hus översvämmades på grund av vattenläckan.Foto: 

Västra Trelleborg fick vattnet avstängt i en dryg timme och i Skegrie och Tommarp sjönk vattentrycket. Läckan hittades i en ledning norr om Optimera. Under torsdagen ska ledningen lagas men fram till dess kan vattentrycket vara lågt i de drabbade hushållen.

- När vi kom dit var där en stor krater i marken. Vi kunde inte hitta ventilen för allt vatten så vi fick stänga av längre upp vid Kung Helges väg, berättar arbetsledaren Roger Andersson på Kommunal teknik.När man hade stängt av vattnet från båda hållen vid 18-tiden hade boende i Västra Trelleborg inget vatten fram till 19.30. Ledningarna fick kopplas om så vattnet kunde nå alla abonnenter som drabbats. De sista 30 hushållen fick tillbaka vattnet vid 21-tiden.Enligt Bengt Lander på Kommunal teknik uppskattar man att 5 000 hushåll fått tryckfall och mellan 1 000 och 2 000 var utan vatten i drygt en timme.

Annons

- Husen i närheten ligger lägre än vägen så vattnet rinner dit, berättar Per Andersson driftledare på SOS Alarm. Flera oroliga husägare hörde av sig till SOS. En husägare fick huset översvämmat. Vattnet rann då först in i trädgården för att sen rinna in i huset.- Vattnet forsade in i huset. Det var panik där ett tag men räddningstjänsten började pumpa bort vattnet, säger Roger Andersson på Kommunal teknik.Polisen kallades till platsen och fick spärra av Tommarpsvägen från Hedvägen och upp till Optimera. I stort sett stod hela sträckan från Hedvägen upp förbi Optimeras tomt under vatten. - Det fanns risk för underminering, säger Per Andersson driftledare på SOS Alarm.

Ann Ekstrand/David Ekberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons