Annons
Nyheter

Försvunna psykologen hittad dödad

Den 56-åriga kvinna som försvann i Stockholm den 18 augusti hittades död på söndagen i Uppland. Enligt polisen bragtes hon om livet.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2004

Klockan 15.45 fick polisen larm om att en kvinnokropp hade hittats i ett skogsdike vid Övergran utanför Bålsta nära gamla E 18. Det var en privatperson som gjorde fyndet.

- Kroppen har skador som tyder på att hon är bragd om livet, sade Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen, till TT sent på söndagskvällen.

Annons

Några detaljer om skadorna ville han inte gå in på. Hur länge kroppen kan ha legat där var också oklart.

Polisen spärrade av ett stort område medan polistekniker och rättsläkare undersökte fyndplatsen. Kroppen flyttades efter några timmar till en rättsmedicinsk enhet i Uppsala. Obduktion sker i början av veckan.

Vid 22.30-tiden på söndagen bekräftade Kjell Lindgren, tillförordnad presstalesman på länskriminalen i Stockholm, för TT att kvinnan var identifierad och anhöriga underrättade.

Har det gjorts fynd där hon hittades?

- Teknikerna hittar alltid något. Sedan om det är bra eller dåligt återstår att se.

Arbetar ni med det här som om det vore ett mord?

- Det är fel att säga så förutsättningslöst. Vi måste analysera de fynd som har gjorts på platsen plus att det ska göras en obduktion. Det kan ju vara misshandel, vållande till annans död eller något annat. Hela spektret är öppet tills man har fastställt dödsorsaken, svarade Lindgren.

Kvinnan försvann onsdagen den 18 augusti. Klockan 12.30 den dagen talade hon med sin dotter i telefon och klockan 12.47 köpte någon en parkeringsbiljett på Valhallavägen.

Hennes bil påträffades övergiven i Nynäshamn förra helgen. Enligt polisen parkerades den där sannolikt redan under kvällen den 18 augusti eller natten därpå.

Natten mot måndagen fanns det ingen person som polisen kunde påstå vara aktuell i utredningen.

Kvinnan var legitimerad psykolog och utbildad psykoterapeut. Hon arbetade bland annat som skolpsykolog och har även haft uppdrag inom kriminalvården.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons