Annons
Nyheter

Första medborgarförslaget blir verklighet

När Tomelilla kommun beslutat att även Tomelillaborna skulle få lämna motioner, så kallade medborgarförslag, såg Christer Eriksson mäklare i Tomelilla, sin chans. Han föreslog att invånarna i Tomelilla, mot en billig penning, skulle få köpa flaggdagar.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2004
Christer Eriksson. Bild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Christer Eriksson, mäklare i Tomelilla, har fått igenom sitt medborgarförslag om att allmänheten ska få flagga på torget i Tomelilla. Bild: Jan-Olle Persson - Tänk vad roligt att få hissa en flagga på torget när en anhörig eller vän har högtidsdag, säger Christer Eriksson. Flaggan är det finaste vi har. Christers förslag var också att samarbeta med YA och under vinjetten "I dag flaggar vi för ...." skriva jubilarens namn. -?Tänk vilken känsla att gå till torget i Tomelilla med sin mormor eller sitt barn och säga idag flaggar jag för dig. Det är inte så många i ett sånt här samhälle som har en egen flagga. Ärendet var uppe i tekniska utskottet nyligen och de bestämde att genomföra Christers förslag med det snaraste. Flaggan ska bokas på turistbyrån som meddelar Konsum om vem som bokat flaggan den aktuella dagen. Det är där den ska hämtas. Vid hämtningen får "flaggaren" betala en mindre avgift, 20 kronor, samt en depositionsavgift på 100 kronor som återfås när flaggan lämnas tillbaka. Tanken är att den som flaggar, själv hissar och halar flaggan. - Jag hoppas att min idé också ska anammas av andra kommuner för jag tror folk kommer att uppskatta möjligheten att kunna flagga fast man inte har någon egen flaggstång. Christer Eriksson fick med sin flaggidé igenom kommunens förs-ta medborgarförslag. Christer Eriksson, mäklare i Tomelilla, har fått igenom sitt medborgarförslag om att allmänheten ska få flagga på torget i Tomelilla. bild: Jan-Olle Persson

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons