Nyheter

Försenat utskick av F-skattsedlar

Utskicket av 2008 års F-skattsedlar har försenats till företagarna i stora delar av Skåne på grund av ett fel i dataöverföringen till tryckeriet. Först i slutet av denna vecka kommer alla att ha fått sin skattsedel, uppger Skatteverkets produktionsavdelning.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2008
Utskicket av 2008 års F-skattsedlar har försenats till företagarna i stora delar av Skåne. Bild: Scanpix
Utskicket av 2008 års F-skattsedlar har försenats till företagarna i stora delar av Skåne. Bild: ScanpixFoto: 

Förutom Skåne har även Stockholm drabbats. Det rör sig om sammanlagt cirka 300 000 F-skattsedlar. "Vi ber om ursäkt för förseningen. För att ingen företagare ska drabbas av kostnadsränta förlänger vi sista inbetalningsdag med drygt en vecka", säger Anders Stridh på Skatteverkets huvudkontor.

De företag som inte har fått sin preliminärskattsedel (F- och SA-skatt) har ännu inte kunnat se hur mycket skatt de ska betala in varje månad. Men sista bokföringsdag för skatteinbetalningen har nu flyttats till den 20 februari. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.