Annons
Nyheter

"Folk ska kunna lita på oss"

Frälsningsarmén i Trelleborg utsätts då och då för stölder ur insamlingscontainrarna, avsedda för Myrorna. Men i vilken utsträckning stölderna sker är det ingen som vet.
Nyheter • Publicerad 18 juli 2003

Av naturliga skäl vet varken Frälsningsarmén eller Myrorna hur mycket som lämnas i boxarna, som har mer eller mindre stöldvänlig utformning. - Vid något tillfälle har vi sett att det legat plagg kringspridda på gården. Men jag känner inte till att det ofta skulle ske några stölder, säger Gilbert Andersson från Frälsningsarmén. Containerstölder drabbar alla insamlingsorganisationer i större eller mindre grad. Och det är synd, menar Gilbert Andersson: - Naturligtvis är det inget vi gillar. Människor som lämnar sina kläder i våra boxar ska ju kunna lita på att de inte försvinner. Men jag tror det är samma problem med alla insamlingscontainrar. Tekniska lösningar som att göra inlämnade påsar svåra att nå har använts i utformningen av vissa nyare boxar. Men de containrar Myrorna har i Trelleborg för närvarande bjuder tydligen inte tjuvarna något större motstånd.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons